Energieffektiva hus

Alla de hus som byggs idag bör vara energieffektiva för det sparar både våra pengar och vår miljö. Idag finns det många olika energibesparande lösningar man kan dra nytta av när man bygger hus och några av dessa lösningar kan vara extra isolering, ett miljövänligt och effektivt värmesystem samt att man bygger på det sätt så man drar nytta av passiv värme. Just isolering är något som är viktigt att ha tillräckligt av, för har man inte välisolerade väggar, fönster och tak spelar det egentligen ingen roll hur miljövänligt uppvärmningssystem man har. Den värme man får ut slösas nämligen ändå bort om isoleringen inte är tillräcklig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ungefär en tredjedel av all värme sipprar ut genom bostadens fönster, men det kan vara så mycket som hela två tredjedelar. Det är därför viktigt att välja fönster som har två eller flera glas. Hur pass bra fönstret är isolerat mäts i U-värde och för en normal bostadsvilla rekommenderas fönster med ett U-värde på 1,0. Man kan hitta billiga och mycket effektiva energifönster från de leverantörer vi samarbetar med och dessa fönster finns i många olika utföranden. Det går exempelvis att få fönster som är tillverkade i PVC, trä, aluminium eller i en kombination av olika material.

Att byta fönster på bostaden kräver en viss investering, men när du väl har bytt alla fönster till energisparfönster kommer du på sikt att spara in pengarna genom lägre uppvärmningskostnader. Det lönar sig alltså i längden att investera i nya fönster och idag kan man faktiskt få ganska bra priser på fönster. Idag finns det bättre material och byggnadslösningar än aldrig förr och det är alltid ett bra val att välja det som är allra bäst på marknaden. Att spendera lite tid och verkligen tänka över vilka fönster du vill ha i ditt bygge kan verkligen löna sig i längden.

onplay