Världens dyraste bostäder till salu

Det krävs en miljardär för att lyckats köpa ett av de mest dyra bostäder till salu i världen. Dessa bostäder är i själva verket mycket mer än stora hus, snarare stora herrgårdar och mindre slott.

Topp 3 dyraste bostäder i världen

Samtliga av följande bostäder finns i USA och London.

1. 90 Jule Pond Drive Southampton, New York

Denna bostad med enorm mark på 16 hektar har privat tillgång till strand, trädgårdsområden samt till och med en sjö. Huset byggdes från grunden på 1960-talet av Henry Ford II, barnbarn till USA:s legendariska biltillverkare. Ett försök att sälja bostaden gjordes 2017 för 175 miljoner dollar, dock utan framgång. Inte ens senare med en rabatt på 30 miljoner dollar har den hittat en ny ägare. Priset ligger nu på 145 miljoner dollar.

Bostaden är gigantisk med en storlek på 20 000 kvadratmeter yta och 12 sovrum. Denna herrgård har mycket att erbjuda, däribland ett biljardhus, två golfbanor, pool och tennisbana. För bostadssökare och husägare, tänk på att större bostäder kräver extra underhåll och förhoppningsvis finns professionell fastighetsförvaltning som tar hand om bostaden och bevarar dess värde. Vid försummat underhåll finns risk för mögel, skador och högre kostnader långsiktigt. Den nuvarande ägaren för Jule Pond Drive är investeraren Brenda Earl.

2. Sloane House, London

Petra Ecclestone säljer sin historiska herrgård Sloane House i London för 130 miljoner dollar. Experter anser dock att bostaden med 14 sovrum är för dyrt. Tidigare pris innan det köptes låg på 85 miljoner dollar. Emellertid har ombyggnationer och renoveringar för 33 miljoner dollar gjorts.

3. Gemini Manalapan, Florida

1985 köpte mediemogulen William Ziff mycket mark i Palm Beach för fem miljoner dollar. Han byggde sedan ett par bostäder på marken tillsammans med trevlig pool. Numera är bostaden till salu för ett pris på häpnadsväckande 195 miljoner dollar. Dess boyta är på hela 5 800 kvadratmeter med 12 pampiga rum.

onplay